Afkorting CMS

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Door de pagina Wat is een CMS systeem te lezen, komt u hier meer over te weten. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting