Een nieuwe startpagina bouwen

Een startpaginascript is een speciaal exemplaar van een CMS pakket. Of een bestaande startpagina website wordt overgezet naar een nieuw PHP script. Vaak heeft een dochterpagina een bepaald onderwerp. Lees door wanneer u graag uw eigen startpagina website wilt beginnen.

Een eigen account kan men aanmaken met behulp met het registratieformulier. Gebruikers kunnen dit account gebruiken om in de beheeromgeving in te loggen. Een gebruiker kan als hij is ingelogd een nieuwe startpagina aanmaken op uw website.

Een startpaginascript wordt in de regel in de programmeertaal PHP gemaakt. Daarnaast vereist het script vaak een database. Weet u niet welke hosting u voor het script moet afnemen, vraag dan aan de aanbieder van het script wat de minimale vereisten zijn. Een goed startpaginascript kunt u vinden door te zoeken op de website die in de link genoemd wordt. Een aantrekkelijke mogelijkheid is de automatische verkoop van links. Houd wel in het achterhoofd dat men doorgaans alleen zal betalen voor de plaatsing van links op goed bezochte websites.

Het is belangrijk dat u zich op de bezoeker focust met uw eigen startpagina. De zoekmachine kan zien of de pagina voor de bezoekers goed is. Is dat het geval dan stijgt uw website weer een beetje in de zoekresultaten van Google.

Sinds de website startpagina.nl zijn er veel Nederlandse startpagina sites met dezelfde opmaak en structuur bijgekomen. Er kan een subdomein worden gekoppeld aan de startpagina. Een voorwaarde is dan wel dat het subdomein nog beschikbaar is.
Free Web Hosting