Een nieuwe startpagina online zetten

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. Men kiest bij het bouwen van web scripts vaak voor PHP. Bijvoorbeeld een startpagina script of een marktplaats script. Interactiviteit en de server laten reageren op de door de gebruiker genomen acties, daar komt PHP bij kijken.

Er is makkelijk een verbinding met de database te leggen met PHP. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. Naast het zelf bouwen van PHP applicaties kunt u ook kant en klare PHP scripts aanschaffen. Het artikel Hoe maak je een startpagina? bevat meer informatie over dit onderwerp. Koopt u een kant en klaar PHP script, dan scheelt dat u uiteraard tijd. U hoeft dan niet zelf te programmeren. Het kopen van een kant en klaar PHP script heeft als voordeel dat u direct kunt beginnen. Wachten tot een programmeur klaar is met het script, is niet nodig. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Bij veel webhosting pakketten is het mogelijk om PHP applicaties te gebruiken. U dient wel de bestanden over te zetten naar uw webruimte en eventueel een installatiescript te draaien. Soms moet een configuratie bestand worden aangepast voordat u een script heeft dat werkt. De exacte stappen worden in de documentatie van het script vaak goed beschreven. Een script is vaak zo gemaakt dat het eenvoudig uit te breiden is. Vanzelfsprekend moet u dan wel wat kennis van zaken hebben.

In dat geval is het zelf maken van een PHP script niet nodig. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. Dit kunt u voorkomen door een al bestaand script te kopen. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.
Free Web Hosting