Je website beheren

Er bestaan genoeg websites die winstgevend zijn, maar geen CMS systeem hebben. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Als het enigszins mogelijk is, adviseren wij u gebruik te maken van een CMS programma. Het wordt moeilijker om de site te onderhouden naarmate er meer content op komt. Een CMS pakket zorgt ervoor dat u en anderen de website op eenvoudige wijze kunnen onderhouden.

Zijn er meerdere mensen die aan de website werken, dan biedt een CMS systemen ook hiervoor handige functionaliteiten. De meeste mensen zullen met een CMS systeem kunnen werken. We willen u graag verwijzen naar het artikel Je nieuwe website maken wanneer u er meer over wilt weten. Het CMS kan vaak eenvoudig met een installatieprogramma worden geïnstalleerd op de webhosting.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Denk aan de zoekwoorden en de beschrijving die zichtbaar zullen zijn in de zoekresultaten van Google. Welke velden hiervoor van belang zijn zult u zelf moeten uitzoeken wanneer u zelf een CMS programma programmeert. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Met een CMS pakket pakket kunt u het beheer eenvoudig overdragen aan iemand anders. Gaat de website geld opleveren dan kunt u de website eventueel willen verkopen. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Een koper zal graag op een eenvoudige wijze aanpassingen willen doen.

Een eigen HTML template inlezen kan ook met veel CMS pakketten. U kunt dan het CMS pakket uw eigen design gebruiken. Bijvoorbeeld een ontwerp dat u heeft laten maken. U bent niet gebonden aan een thema dat is meegeleverd met het CMS pakket. U kunt met tags de locatie van de content aangeven binnen het HTML template.
Free Web Hosting