Eigen website bouwen

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

U kunt het met CMS alles aanpassen wat voor actualisering in aanmerking komt. Uw website bewerken is zo vrij gemakkelijk. En dat vinden bezoekers fijn. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Eigen website met CMS systeem te lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Software waarvoor u moet betalen, zijn vaak kant-en-klare oplossingen voor bepaalde situaties.
Free Web Hosting