Beheer website

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Op de pagina CMS beheer leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting