Beheer van de website

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo is de pagina CMS pakket het lezen waard. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting