Eigen site beheren met een CMS

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Bedrijf website meer lezen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting