Nieuwe website maken

Er zijn voldoende sites zonder CMS die succesvol zijn. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Als het enigszins mogelijk is, adviseren wij u gebruik te maken van een CMS programma. Hoe meer website inhoud u krijgt, hoe meer tijd het beheer van u zal vragen. Met een CMS pakket wordt het beheer van de site makkelijker.

Voor het werken in teamverband zijn CMS pakketten ook erg geschikt. Waarschijnlijk heeft u de bediening van de beheerschermen zo onder de knie. We willen u graag verwijzen naar het artikel Mijn eigen website beginnen wanneer u er meer over wilt weten. Een installatiescript helpt u vaak bij de belangrijkste stappen voor de installatie van het systeem.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Bouwt u zelf iets, dan moet u ook weten welke velden hiervoor relevant zijn. U verdoet uw tijd wanneer u voor een relatief simpele website zelf een CMS wilt bouwen.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Wellicht wilt u de website in de toekomst wel verkopen. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Een beheeromgeving verhoogt de waarde van de website aanzienlijk.

Een andere interessante optie is het inlezen van een eigen HTML bestand. U gebruikt dan een eigen ontwerp voor uw website. U kunt dus het design dat u heeft laten maken inlezen in sommige CMS pakketten. U kiest dan geen thema dat met het CMS is meegeleverd. U kunt met tags de locatie van de content aangeven binnen het HTML template.
Free Web Hosting