Een eigen website met CMS systeem

Er zijn verschillende dingen die komen kijken bij het beginnen van uw eigen website. Lees het artikel door wanneer u denkt dat u er al bent met alleen een hosting pakket. Hier leest u welke aspecten belangrijk zijn wanneer u een eigen website wilt beginnen.

Een goede voorbereiding is belangrijk omdat u anders in een latere fase alsnog andere keuzes moet maken, wat voor extra kosten kan zorgen. Vaak kunt u niets met het goedkoopste hostingpakket, maar het kan ook zijn dat u een te duur hostingpakket afneemt. Laat u goed informeren over de verschillende pakketten.

Naast domeinnaam is het eerder genoemde hosting pakket ook van belang. Voor het beheer van uw eigen website zult u verder een CMS pakket nodig hebben. Zonder CMS pakket moet u zelf de bronbestanden bewerken. Gaat dat uw pet te boven dan zit er niets anders op dan een CMS pakket gebruiken. Een goed artikel is Uw website bouwen indien u nieuwsgierig bent naar meer informatie. Naast dat er veel CMS systemen bestaan, bestaan er ook scripts om een specifiek soort website te maken. Een wijziging aanbrengen aan uw website wordt door CMS pakketten eenvoudiger. Zowel mensen met weinig kennis van websites bouwen als mensen die die kennis wel hebben, gebruiken een CMS pakket voor hun website. Zelfs wanneer er toch programmeerwerk nodig is, wordt dit programmeerwerk vaak gedaan bovenop de broncode van een bestaand CMS pakket. Deels zal men nog steeds gebruik blijven maken van functies die al onderdeel zijn van een CMS programma. De gedachte hierachter is dat veel code van een bestaand CMS pakket zich al heeft bewezen.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Andere zaken waar u mee te maken gaat krijgen zijn niet uitgesloten. Regelmatig komt het voor dat men zelf een HTML ontwerp heeft die men wil gebruiken. Dit moet het CMS programma dan wel ondersteunen. Het is niet het doel van dit artikel om volledig te zijn in het noemen van de aspecten. De bedoeling is vooral om de dingen te bespreken die altijd terugkomen wanneer u een nieuwe website maakt.
Free Web Hosting