Websitebeheer

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het artikel Wat is een CMS systeem? bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.
Free Web Hosting