Wat is een CMS

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld Websitebeheer. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting