Eigen site

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Het is raadzaam om CMS systeem door te nemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.

Free Web Hosting