Een nieuwe website samenstellen

Bij het maken van een eigen website zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. Met alleen een domein komt u niet ver, er zal meer geregeld moeten worden. Dit artikel brengt u op de hoogte van wat belangrijk is bij het beginnen van een eigen website.

Ondersteunt de beheertool van uw site bijvoorbeeld niet de dingen die u wilt, dan kan het een tijdrovende klus worden om alles naar een andere tool over te zetten. Heeft u bijvoorbeeld bij een bepaalde partij uw domeinnaam goedkoop gekocht, let dan eens op de kosten van het volgende jaar. Hosting bestaat in verschillende vormen met elk hun eigen prijsklasse.

Hosting is zoals u wellicht heeft opgemerkt een tweede aspect naast de domeinnaam. Een derde aspect is het CMS systeem dat u wilt gebruiken. Wanneer u geen CMS programma gebruikt zult u bij iedere wijziging één of meer bronbestanden moeten aanpassen. Heeft u daar geen kaas van gegeten dan zult u voor het gebruik van een CMS systeem moeten kiezen. Neem ook eens cms website door indien u graag meer over CMS pakketten zou willen weten. Er zijn veel CMS systemen verkrijgbaar, ook pakketten speciaal voor een bepaald type website. Door een CMS systeem kunt u makkelijker een wijziging aan uw website aanbrengen. Het is dus niet zo dat een CMS systeem alleen bedoeld is voor mensen zonder kennis van websites maken. Zelfs wanneer er toch programmeerwerk nodig is, wordt dit programmeerwerk vaak gedaan bovenop de broncode van een bestaand CMS pakket. Het CMS pakket bevat immers veel functies die men dan niet opnieuw hoeft te programmeren. Dit werkt kostenbesparend en zorgt dat het werk sneller af is.

Bij een eigen website beginnen krijgt u met de genoemde aspecten te maken. Er kunnen nog meer zaken zijn waar u min of meer een keuze over zult moeten maken. Het is mogelijk dat u zelf een HTML ontwerp heeft die u wilt gebruiken. U zult dan moeten uitzoeken met welke CMS pakketten dat mogelijk is. Het is niet het doel van dit artikel om volledig te zijn in het noemen van de aspecten. Het doel van deze pagina is om de hoofdzaken te benoemen die altijd zullen terugkomen wanneer u een eigen website gaat beginnen.
Free Web Hosting