CMS betekenis

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina CMS betekenis. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting