Wat is een CMS systeem?

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een voorbeeld is de pagina Startpagina aanmaken waarop allerlei tips te vinden zijn. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting