Wat is een CMS systeem?

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een aanrader is de pagina De definitie van CMS. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting