Een eigen website met CMS systeem

De term CMS komt u met regelmaat tegen wanneer u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe website. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. Een installatiescript zorgt ervoor dat het CMS eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

De content en de layout worden bij een goed CMS pakket van elkaar gescheiden. Over dit onderwerp kunt u op Je eigen website beginnen meer lezen. De bezoeker zal uw content in de juiste opmaak op de website zien. Daar zorgt het CMS pakket voor. Hierdoor is het niet nodig om verstand van opmaaktalen te hebben. Wanneer u geen CMS of website builder gebruikt bent u wel aangewezen op HTML en CSS.

Ook is het zo dat iedere pagina een eigen HTML bestand nodig heeft wanneer u geen CMS systeem gebruikt. Dit wordt al snel onoverzichtelijk naarmate de website er content bij krijgt. Bij een CMS zal bij elke request hetzelfde stuk code worden uitgevoerd en die zal de specifiek opgevraagde gegevens uit de database halen. De situatie bij een CMS pakket is een stuk beter onderhoudbaar. U heeft minder bestanden nodig en er is minder sprake van herhaling van HTML code.

Staat op iedere pagina van uw website uw telefoonnummer en verandert dit nummer? Gebruikt u geen CMS dan dient u ieder bestand aan te passen. De kans is groot dat met een CMS pakket u de wijziging maar 1x hoeft door te voeren.

U kunt het beheer van de website eenvoudiger aan iemand anders overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Websites zonder CMS systeem kunnen alleen worden gewijzigd door mensen met kennis van HTML en CSS.
Free Web Hosting