Beheer van website

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Op de pagina CMS systeem leren leest u er meer over. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting