Wat is een CMS systeem?

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo komt u via de link Website beheer bij een website terecht omtrent CMS systemen. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting