CMS systeem website

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina Websitebeheer. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting