Een nieuwe website maken

Een CMS pakket ondersteunt u bij het dagelijks beheer van uw website. Via een centraal controlepaneel voert u de beheerderstaken uit. U kunt het beheren via enigszins vergelijken met het aanpassen van een document in een tekstverwerker.

Een CMS zorgt ervoor dat het beheer van de site gemakkelijker aan iemand anders over te dragen is. Er is een kans dat u de site in de toekomst wilt verkopen. Mocht u de website ooit willen verkopen, dan is het wel handig als er een CMS pakket is inbegrepen. Een beheeromgeving verhoogt de waarde van de website aanzienlijk.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. U kunt voor verschillende onderdelen van uw website bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden en een meta beschrijving invoeren. U zult zelf moeten uitzoeken hoe dit technisch in te richten wanneer u zonder CMS aan de slag gaat. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijst de schrijver u graag naar cms definitie. U heeft doorgaans meer opties wanneer u kiest voor een CMS pakket dat u dient te kopen. Aan een gratis systeem zijn dergelijke functionaliteiten niet toe te voegen of pas beschikbaar na de aanschaf en installatie van een plug-in. Dit is weer een handeling die lastig kan zijn. En ook voor een gratis systeem met uitbreidingen moet u dus uiteindelijk betalen. Het is een investering die u ook weer kunt terugverdienen wanneer uw website hierdoor voor klanten gaat zorgen.

Een ontwikkeling die momenteel aan de gang is, heeft met het zogeheten web 3.0 te maken. Er zullen met web 3.0 meer formaten zijn waarin informatie kan worden weergegeven. Als u zelf een CMS ontwikkelt zult u ook van dit soort ontwikkelingen op de hoogte moeten zijn.
Free Web Hosting