Eigen site maken

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Een systeem dat voor een forum bedoeld is, is niet geschikt voor een webshop. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Op de pagina Site bouwen kunt u daar meer informatie over vinden. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting