Uitleg PHP

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. Op een intelligente manier kan er met PHP zinvolle HTML worden gegenereerd. Toegang tot belangrijke PHP functies vereenvoudigen uw werk als webontwikkelaar. PHP is een zeer populaire scripttaal voor webontwikkelaars.

U kunt verwachten dat op de meeste webservers het PHP platform staat ingeschakeld. Dit scheelt u tijd omdat u niet zelf allerlei dingen hoeft te installeren. Zo kunt u zich compleet op bijvoorbeeld het inbouwen van een contact formulier php concentreren.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Ook zijn er allerlei libraries en frameworks te downloaden die functionaliteiten toevoegen aan PHP.

Het installeren en configureren van een PHP omgeving kunt u gratis doen. U heeft dus geen onvoorziene uitgaven. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting