Je nieuwe website samenstellen

Wanneer u regelmatig aanpassingen aan uw website doet, dan is een CMS pakket wel zo fijn. De website met een CMS pakket beheren zal doorgaans gaan worden vanuit een centraal beheergedeelte. Verschillende onderdelen van uw website hebben doorgaans een eigen beheerscherm waarin u de belangrijkste informatie binnen dat onderdeel kunt beheren. U leert steeds meer over het systeem en bij een aanpassing aan de website zult u het juiste beheerscherm ook steeds sneller kunnen vinden.

Bewerkt u wel eens een document op de computer? Daar kunt u de beheeromgeving van een CMS prima mee vergelijken. In plaats van een document bewerkt u in dat geval een website. Naarmate u vaker websites vult, zult u het ook meer als een soort boek met hoofdstukken gaan zien. Zo kunt u pagina’s binnen uw website aanmaken. Uiteraard is een website niet hetzelfde als een document van een office suite. Maar een logische structuur aanbrengen is in beide gevallen noodzakelijk.

Begrijpt u dat een CMS systeem u kan helpen en wilt u er meer over weten? U zou CMS beheer info door kunnen nemen. Ook wanneer u goed overweg kunt met HTML en CSS, biedt een CMS pakket voordelen. Een verkeerde aanpassing wordt bijna onmogelijk met een CMS pakket omdat opmaak en content van elkaar gescheiden moeten worden bewerkt. Ook het toevoegen van plaatjes aan de site kan doorgaans gewoon via de browser bij een CMS. Bent u programmeur dan zullen CMS systemen met een framework u een hoop handige tools bieden.

CMS software draait niet op uw eigen computer, maar op uw webhosting. Pas daarna kunt u ermee aan de slag. In de meeste gevallen zullen er instructies voor de installatie meegeleverd worden. Uw webhosting zal wellicht ook een aantal CMS systemen aanbieden via het controlepaneel.

Zeer specifiek soort websites kunnen ook een speciaal CMS nodig hebben. Een startpaginascript is bijvoorbeeld nodig om een startpagina portal website te bouwen. Een marktplaats script is daarentegen weer geschikter wanneer u een advertentie website wilt gaan maken. Schaft u een CMS pakket aan, ga dan goed na voor welke typen website het CMS pakket geschikt is. Het bouwen van de website duurt langer wanneer u gaandeweg in het proces moet overstappen op andere software omdat het pakket niet de functionaliteiten heeft die u zoekt.
Free Web Hosting