Uw eigen website laten samenstellen met CMS pakket

Een CMS systeem installeert u op uw webruimte. Een CMS systeem is meestal geschreven in de scriptingtaal PHP. Kunt u PHP scripts op uw webhosting gebruiken dan is het geen probleem om een dergelijk CMS systeem in gebruik te nemen. Het artikel CMS website laten samenstellen bevat een verwijzing naar een goed CMS systeem. Een pagina toevoegen met behulp van de beheeromgeving is een fluitje van een cent. Het mooie is dat u een verandering direct aan de voorkant van uw website ziet.

Of u nu een eenvoudige website of een uitgebreide website wilt, doorgaans is het te bouwen met behulp van een CMS systeem. Het aanmaken van de database tabellen gebeurt dikwijls met behulp van een installatiescript dat is meegeleverd. Het script geeft u meestal de optie om voorbeeldpagina’s te installeren op uw nieuwe website.

Soms heeft een bedrijf scripts om een website uit de database van het huidige CMS systeem te importeren. Dit gebeurt dikwijls indien men overstapt van het ene naar het andere systeem. Men kan tevens een nieuw migratie-script maken. Is het bronsysteem een vrij onbekend systeem, dan zal er vaak een nieuw script nodig zijn om te migreren.

U kunt de beheerpaneel gebruiken voor het aanpassen van uw eigen website. Het is zo in elkaar gezet dat u niet veel over de achterliggende techniek hoeft te weten. De aanbieder zal doorgaans een afzonderlijk installatiescript meeleveren met het CMS systeem. Dit script maakt de benodigde tabellen aan in de database. Er wordt daarbij een account voor u toegevoegd waarmee u de website kunt beheren. Hiervoor mag u de gebruikersnaam en wachtwoord in veel gevallen zelf kiezen.
Free Web Hosting