Uw eigen website met CMS

U heeft baat bij een CMS pakket. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Voor meer informatie kunt u Uw site beheren met een CMS systeem doornemen. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting