Je eigen site met CMS

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS definitie vinden. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting