Nieuwe website maken

Een CMS pakket ondersteunt u bij het dagelijks beheer van uw website. Er wordt een centrale beheeromgeving beschikbaar gesteld waarmee u het beheer kunt doen. Bijna iedereen kan met zo een controlepaneel werken.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Het kan zijn dat u de website in de toekomst te koop wilt aanbieden. In dat geval is het wel handig wanneer er een CMS systeem bij de website zit. Voor de koper zal het ook belangrijk zijn dat hij eenvoudig aanpassingen kan verrichten.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Bouwt u zelf iets, dan moet u ook weten welke velden hiervoor relevant zijn. Verdoe uw tijd niet aan zelf een CMS systeem bouwen.

Meer over CMS systemen kunt u lezen op de pagina afkorting cms. U heeft doorgaans meer opties wanneer u kiest voor een CMS pakket dat u dient te kopen. Aan een gratis systeem zijn dergelijke functionaliteiten niet toe te voegen of pas beschikbaar na de aanschaf en installatie van een plug-in. Een groot deel van de gebruikers vindt het installeren van add-ons lastig. Vlak de mogelijkheid voor een commercieel CMS dus niet uit alleen maar omdat het geld kost. Zie het als een investering in uw website, die u gaat terugverdienen.

Een CMS pakket zorgt er ook voor dat u met de tijd mee gaat. Zo wordt web 3.0 al in meer of mindere mate door CMS systemen ondersteund. Er zullen met web 3.0 meer formaten zijn waarin informatie kan worden weergegeven. Bouwt u zelf een systeem voor websitebeheerder, dan dient u ook dergelijke ontwikkelingen te volgen en te implementeren.
Free Web Hosting