Eigen website beginnen

In verschillende opzichten heeft u profijt van het gebruik van een CMS pakket. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

CMS software maakt het mogelijk om onderhoud aan de website te plegen zonder dat er technische kennis aan uw kant noodzakelijk is. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Omdat u een CMS pakket gebruikt, hoeft u bijna nooit iets aan te passen in een bronbestand. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Uw eigen website met CMS systeem een prima beginpunt. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.
Free Web Hosting