Uw website samenstellen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina een eigen website maken terecht. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting