CMS beheer informatie

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Maar het CMS pakket wordt niet geïnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. Een installatiescript, dat meestal wordt meegeleverd, helpt u daarbij deels uit de brand.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina afkorting cms terecht. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting