Je eigen website met CMS programma

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS systeem is een stuk software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht Een eigen website met CMS te lezen. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting