Het ontwikkelen van je eigen startpagina website

Het zelf in elkaar zetten van een nieuwe startpagina website is niet lastig. Wel is het handig om daarbij gebruik te maken van een startpagina script. Het script biedt ondersteuning bij de belangrijkste handelingen rondom het maken van uw eigen startpagina website. Het script is zelfs te gebruiken wanneer u amper kennis van de techniek heeft.

Het artikel Eigen startpagina is een goed startpagina als u meer wilt weten over zo een script. Dat artikel bevat een verwijzing naar een site waar een dergelijk script te koop is. Met behulp van dat script is het heel gemakkelijk om een eigen startpagina website te bouwen. Het idee is dat u het installatieprogramma op uw webhosting pakket uitvoert. Wilt u dat uw website via een mooie domeinnaam te bereiken is, dan dient u deze domeinnaam te registreren.

U kunt een onbeperkt aantal dochterpagina’s aanmaken op uw startpagina website. Daarbij zal iedere dochterpagina in de regel een eigen onderwerp krijgen. Handig is de mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe startpagina te kiezen. U kunt er zo namelijk voor zorgen dat het subdomein bestaat uit relevante zoektermen. Verder is het mogelijk om afzonderlijk de belangrijke zoektermen per individuele dochterpagina in te stellen.

Een nieuw account kan via een registratieformulier op uw website worden aangemaakt. Men kan via het aangemaakte account een eigen startpagina aanmelden. Zodra men is ingelogd, kan men aan de slag met een eigen startpagina. Op een eigen startpagina kunnen naast links ook allerlei andere componenten worden geplaatst. Ook kunnen er verschillende soorten widget aan een startpagina worden toegevoegd. Per dochterpagina kan een beheerder op een gemakkelijk manier de metagegevens voor de zoekmachines invoeren.

Als administrator heeft u meer rechten voor het aanpassen van uw website. Zo kunt u banners plaatsen die overal zichtbaar zullen zijn. Wilt u het kleurenschema van uw website wijzigen, dan is dat ook een fluitje van een cent. Het script regelt het koppelen van een verzoek van de browser aan de dochterpagina die op dat moment wordt opgevraagd. De uit de database opgehaalde en getoonde gegevens worden aan de hand hiervan bepaald.
Free Web Hosting