Beheer uw website

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina Beheer van de website. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting