Mijn eigen website met CMS systeem

Met CMS software kan vrijwel iedereen een website bouwen en onderhouden. Het beheer wordt gemakkelijk gemaakt met een beheergedeelte dat bij de meeste CMS systemen beschikbaar komt. Over het algemeen zult u aanpassingen in deze beheeromgeving kunnen doen. Het zal zelden voorkomen dat u bronbestanden van het CMS dient aan te passen. Al doende leert men en dat geldt ook voor CMS pakketten. U zult steeds gemakkelijker het juiste onderdeel kunnen vinden.

Als u regelmatig gebruikmaakt van MS Word, dan kunt u het prima vergelijken met het bewerken van een document. In plaats van een document bewerkt u in dat geval een website. Naarmate u vaker websites vult, zult u het ook meer als een soort boek met hoofdstukken gaan zien. Op deze manier is het vrij eenvoudig om met regelmaat een extra pagina toe te voegen binnen een onderdeel. Natuurlijk is een website ook anders dan een Word document. Maar wanneer uw uw website ook als een soort document ziet met een zekere structuur, dan zult u met gemak een heldere website in elkaar kunnen zetten met een CMS pakket.

De kans is groot dat u er meer over wilt lezen. Een interessant artikel is bijvoorbeeld Een website beginnen. Ook wanneer u een website met HTML kunt bouwen is een CMS pakket erg handig. Denk maar aan de scheiding tussen content en layout die bij een CMS vaak strikt is. U zult zelden nog via FTP een verbinding moeten maken om een aanpassing te doen, wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma. Ook als website ontwikkelaar maakt u hierdoor minder fouten.

Anders dan bijvoorbeeld bij MS Word zal de programmatuur bij een CMS op uw webhosting draaien. Pas daarna kunt u ermee aan de slag. Meestal is er een installatiescript en documentatie beschikbaar. Een aantal populaire CMS pakketten is doorgaans via het controlepaneel van de webhosting te installeren.

Zeer specifiek soort websites kunnen ook een speciaal CMS nodig hebben. Wilt u een startpagina website bouwen, dan is daarvoor een startpagina script noodzakelijk. Een marktplaats script is daarentegen weer geschikter wanneer u een advertentie website wilt gaan maken. Schaft u een CMS pakket aan, ga dan goed na voor welke typen website het CMS pakket geschikt is. Op een later tijdstip van systeem wisselen kost vaak veel tijd, dus direct het juiste CMS pakket kiezen is wel gewenst.
Free Web Hosting