Eigen website maken

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Het artikel CMS beheer bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.
Free Web Hosting