Wat is een CMS systeem

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een goed artikel is bijvoorbeeld Het beheer van uw website. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting