Eigen website bouwen

Men gebruikt CMS systemen voor het beheer van de content op de website. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Het liefst zien ze iets nieuws wanneer ze de website de volgende keer bezoeken. Wanneer u een e-mail kunt tikken en versturen, dan kunt u ook met een CMS pakket werken.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Maar het CMS pakket wordt niet geïnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Begrijpt u het nut van een CMS? Op Uw nieuwe website maken kunt u meer over CMS pakketten lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Een commercieel pakket zal alles al bevatten wat nodig is om die specifieke dingen te doen waarvoor het is aangeschaft.
Free Web Hosting