Uw eigen startpagina op touw zetten

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. In dat geval kan een algemene naam wel.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op Een mooie startpagina op touw zetten is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. Een rubriek heeft altijd een titel. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting