CMS definitie

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Het artikel Eigen startpagina kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting