Uw site beheren met een CMS

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Bedrijf website maken aan. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting