Definitie van CMS

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina Website beheer het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting