Een eigen startpagina online zetten

Hier leert u meer over de taal PHP en PHP scripts. PHP wordt vaak gemaakt voor het bouwen van scripts. U kunt daarbij aan een startpagina script of een marktplaats denken. Met de opmaaktalen HTML en CSS is niet zoveel te doen qua interactiviteit inbouwen.

Het verbinden met een database is eenvoudig gedaan wanneer u PHP gebruikt. Verdiept u zich in PHP, dan is het na een tijdje mogelijk om ook de wat moeilijker samengestelde websites in elkaar te zetten. Overigens is het niet nodig om zelf te programmeren. U kunt ook bestaande PHP scripts kopen. Neem het artikel Startpaginascript door voor meer informatie. Het is mogelijk om een flinke tijdsbesparing te doen wanneer u een kant en klaar PHP script koopt. Zelf PHP code schrijven is dan niet noodzakelijk. Het kopen van een kant en klaar PHP script heeft als voordeel dat u direct kunt beginnen. U hoeft niet te wachten tot het script klaar is. Men heeft zo een script meestal al uitgebreid getest en verbeterd.

Het draaien van PHP scripts zal bij de meeste webhosting pakketten geen enkel probleem zijn. Eventueel dient u een installatiescript te draaien nadat u de bestanden naar de server heeft overgezet. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. Hoe dan ook, in de meeste gevallen zijn de te nemen stappen goed gedocumenteerd. Een script is vaak zo gemaakt dat het eenvoudig uit te breiden is. Vanzelfsprekend moet u dan wel wat kennis van zaken hebben.

Het grote voordeel van een reeds bestaand PHP script aanschaffen, is dat u niet zelf tijd hoeft te besteden aan het bouwen. U kunt tijdens het bouwen van een script dingen tegenkomen waardoor u vertraging kunt oplopen. Met een kant en klaar PHP script dekt u dit risico af. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.
Free Web Hosting