Voordelen van het gebruik van PHP

Complexe logica kunt u gemakkelijk binnen uw website implementeren met de scripttaal PHP. Hoewel voor de gebruiker niet direct te zien is PHP een belangrijk deel van een website. Op een intelligente manier kan er met PHP zinvolle HTML worden gegenereerd. Voor complexere webapplicaties is een motor zoals PHP in feite onmisbaar. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

U kunt verwachten dat op de meeste webservers het PHP platform staat ingeschakeld. Voor veel ontwikkelaars een reden om voor PHP als scripttaal te kiezen. Op die manier hoeft een PHP contactformulier inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Een enorm pluspunt van PHP is dat het voor de meeste mensen gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Met relatief weinig ervaring komt u zo toch een flink eind bij het ontwikkelen van nieuwe PHP componenten voor uw website. Ook zijn er allerlei libraries en frameworks te downloaden die functionaliteiten toevoegen aan PHP.

Kiest u voor PHP als scripttaal, dan hoeft u geen rekening te houden met extra kosten voor het downloaden of het gebruik. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting