Uw website maken

Er zijn voldoende sites zonder CMS die succesvol zijn. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Bouwt u een nieuwe website, dan is het over het algemeen een goed idee om een CMS systeem te gebruiken. Het wordt moeilijker om de site te onderhouden naarmate er meer content op komt. Een CMS programma maakt het onderhoud aan de website simpelweg eenvoudiger.

Ook voor het werken in teamverband biedt een CMS pakket interessante opties. Waarschijnlijk heeft u de bediening van de beheerschermen zo onder de knie. We willen u graag verwijzen naar het artikel Nieuwe site maken wanneer u er meer over wilt weten. De belangrijkste aspecten van de installatie worden vaak uit handen genomen door een installatiescript.

Een groot aantal CMS systemen ondersteunt metadata random uw content. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Welke velden hiervoor belangrijk zijn zult u zelf moeten uitzoeken wanneer u zelf een CMS pakket ontwikkelt. Dit uitzoekwerk kost natuurlijk ook veel tijd.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Bent u de enige die met de website werkt, bedenkt u zich dan dat de website verkopen een serieuze optie wordt naarmate de website inkomen gaat opleveren. Het is dan erg fijn voor de koper wanneer er iets van een beheeromgeving in zit. Voor de koper zal het ook belangrijk zijn dat hij eenvoudig aanpassingen kan verrichten.

Een eigen HTML template inlezen kan ook met veel CMS pakketten. Voor uw website maakt u dan gebruik van een eigen ontwerp. Zo kunt u de website helemaal naar uw smaak aanpassen. U kiest dan geen thema dat met het CMS is meegeleverd. Binnen de HTML plaatst u dan zogeheten tags waarmee u de locatie van de content kunt aangeven.
Free Web Hosting