Je nieuwe website maken

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Wanneer een element meerdere keren wordt weergegeven op uw site, is er bij een CMS pakket vaak toch maar een enkele plek om het meteen overal aan te passen. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Startpagina script. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.
Free Web Hosting