Het beheer van de website

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Wel is een database vaak nodig. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een voorbeeld is de pagina Betekenis van CMS waarop allerlei tips te vinden zijn. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting