Een website beginnen

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Om de technische zaken rondom het eigen website maken uit handen te nemen, zijn CMS systemen in het leven geroepen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? U leest er meer over op CMS systeem wat is het. Meestal is er een installatie script aanwezig. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting