Uw website bouwen

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Om hier achter te komen raden wij u het artikel CMS beheer aan. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting